Bushmaster speeldagen

Bushmasters@Mahlwinkel mei 2015

Written by Michel

Met een afvaardiging van 9 Bushmasters kloppen we op woensdagmiddag aan bij de poort van Mahlwinkel om ons aan te melden en het basecamp op te zetten. Vervolgens verplaatsen we ons over de hobbelige wegen in het gebied naar de headquaters op camping Kellerwiel op ca 20 km afstand. De manschaphutten zijn onderkomens voor die er voor zorgen dat we dagelijks fris en fruitig  naar de linies terug kunnen komen.

De schnitsels van woensdag, donderdag en zaterdagavond samen met de vettehap in een locale snackbar op vrijdagavond aangevuld met salade en bockwurst vormen de basis van de energievoorziening en gas voor de aan vallen voor de dagen erna.

Op donderdag zijn de troepen in het veld erg verspreid waardoor we constant alert moeten zijn op aanvallen van alle kanten. Daarnaast kun je niet rekenen op support van troepen van dezelfde kleur wanneer zij niet onder de Nederlandse vlag opereren. Zij rennen namelijk weg als je ze nodig hebt.

De vrijdag had meer body. Grotere troepenverplaatsingen en een behoorlijke linie. Natuurlijk is het blijven opletten en gaat de vermoeidheid tellen als het aantal afgelegde km's gaat oplopen. Een andere uitdaging was blijven zitten in de bus. Ook dit jaar was de lokale gek losgelaten voor zijn jaarlijkse pleziertje ten koste van de bus zelf en de spelers die er soms bijna kotsend uit kwamen. En toch had de andere chauffeur, de moeder van Steve Gladis 2 auto's geraakt en loco local niet.

Vrijdag is een poging gedaan om de gevangenis te bezetten maar helaas kwamen we niet verder dan het labratorium en het gebied er omheen. De ondersteuning bij een officiele missie was achteraf een soort wandeling in het park. Te veel Nederlanders met ballen die niet waren te stoppen.

Zaterdag een major battle in en rond het lab en uiteindelijk de bezetting van de gevangenis. Het is de dag van succes acties behalve de volledige verovering van de toren en dan specifiek het penthouse.

Zondagochtend 10:00 in full gear ready fot battle... ging het pas om 10:30 open. Na een half uur inpakken terug naar het veld en flink huisgehouden met de beschikbare ammo. Helaas was het einde roemloos. Allen gingen ten onder in een roekeloze aanval op het lab........

Na het likken van de wonden en een afkoelingperiode is het basecamp opgebroken en een start gemaakt van de lange en langdurige terugtocht