Bushmaster speeldagen

Mahlwinkel-mei-2014

Mahlwinkel 2014, Operations report 28 mei 08.00 uur – 1 juni 19.00 uur , Blue Team, Angeli Neri (Black Angels)

Voor het eerst werden er serieuze scenario's gespeeld en was er sprake van 10 facties, 5 rode en 5 blauwe. Per kleur betekende dat dat ongeveer 250 - 350 man in een factie speelde. De rest was of bij Blue team of bij Red team maar liepen gewoon, als vanouds, vrij op het veld rond. Ik had weken geleden al met Irving Van Den Bergh afgesproken dat ik in zijn factie zou spelen, bij het blauwe Team, de Black Angels (paratroopers die overall in het veld "gedropt" konden worden.

Allereerst heb ik veel voorpret gehad door in de groep EuroBigGame - International allerlei berichtjes te plaatsen om het Rode Team te plagen. Daarbij had ik me speciaal gericht op de factie "Angry Pirates" met als generaal Maarten ten Brink. (De Unit) Die factie werd totaal bemand door Northern Alliance leden (Zweden, Schotten, Nederlanders.) Een voorbeeld van zo'n teaser is deze:

 

"Angeli Neri (Black Angels) will start operation MOVE (MOp up the Vikings and Eliminate) may 30, 11.00 hours. The operation is targetted especially against "The Angry Pirates" which hold Northern Alliance wannebee Vikings in their ranks. All Scottish Warriors Paintball Team members are hereby warned to leave the ranks of those Red Rebels or face the consequences......Major Viking cleansing operations are expected to be concluded at may 30, 13.00 hours after which remaining small pockets of resistance will be eliminated throughout the afternoon......Special message for Maarten ten Brink and Greg Hastings...all members of mentioned rag tag outfit willing to give up resistance and surrender volontary can do so by reporting to Blue team HQ. Those who do, will be allowed to keep their sidearms as a sign of respect........HQ Blue Team, Angeli Neri 2'nd Para.....on behalf of it's CO Irving Van Den Bergh....Jan van Hooff, acting CO."

Ik heb daar een wereld van reacties varierend van erg leuk tot humorloos op gekregen waaronder een van Graig Gassy Pattison (Scottish Warriors.)

 

Enfin, woensdag jl. vertrokken Yvonne en ik in de Mahlwinkel support vehicles. Wij hadden een campingplaats geboekt in Bitkau bij Camping Kellerwiehl. De reis erheen duurde wat langer dan normaal omdat het erg regende hetgeen in Duitsland ook aanleiding is voor extra files. We vertrokken om 08.15 en kwamen op de Camping aan om 17.15.

De volgende dag, donderdag was het droog maar bewolkt en ben ik naar het terrein gereden. De ingang is verlegd naar de hoofdingang van de voormalige kazerne. De weg naar het terrein is veel beter. Ook het inchecken ging vlot en snel, in tegenstelling tot vorig jaar. Vriendelijke dames en binnen 10 minuten mocht ik naar binnen. Daar ben ik naar de plek gegaan waar de Madball Legionaires (nu Amsterdam Heat Tactical) altijd kamperen. Daar heb ik een klein tentje opgezet om mijn gear te stallen. Vervolgens heb ik mijn spullen in orde gemaakt, paint gehaald etc. Even later stonden de jongens van Madball op, men was een beetje laat aangekomen en hadden de tent in de stromende regen moeten opzetten. Rond 11.00 uur was iedereen gereed en zijn we het terrein ingegaan. Die donderdag was er nog geen sprake van facties en scenario's. Gewoon het veld in en iedereen proberen af te knallen die bij de opfor hoort. De battles speelden zich af rond de verkeerstoren tegen de gebouwen aan. Dat is dicht bij het Rode respawnpunt. Leuke gevechten gehad.

Echter zowel donderdag als vrijdag heb ik de hele dag alleen magfed - First Strikes geschoten. Dat is heel anders spelen dan met gewone ballen. Je hebt weinig ammo en het is duur dus elk schot telt. Ik heb twee memorabele acties gehad. Donderdag ongeveer 50 schoten, vijf kills. Vrijdag vier schoten, een kill een man zette het op een lopen. Vrijdag begon de BIG Game met de scenario's In de eerste missie werden we gedropt bij de "Bombenkrater" en moesten we dat gebied houden onder een massale aanval van ongeveer 100 man. De battle duuredd ongeveer twee uren maar we hebben die positie kunnen behouden voor het Blauwe team.

Andere missies die we hebben gespeeld: verdedigen van de Evac Zone. Daar werden we aangevallen door een grote menigte inclusief een tank. Die laatste is uitgeschakeld maar de Evac zone hebben we moeten ontruimen. Aanvallen van de gevangenis (gebouw 22) Twee verdiepingen hoog met kamers. Die missie heb ik gemist omdat ik mijn hopper verloor (zaterdag schoot ik gewone ballen.) verdedigen van de Kommandantur (gewonnen maar afgeschoten door f..king trigger happy eigen teamleden vanuit het gebouw.

Vrijdag btw waren er ook vijf man van FUBAR komen opdagen. Fubar en Madball trekken altijd in Mahlwinkel met elkaar op en we speelden dus allemaal in dezelfde factie. Voorts had ik het beter voor elkaar met de communicatie dan twee jaren geleden omdat ik met mijn tweede porto setje (12 Euri/portofoon bij de Lidl) kon afstemmen op het kanaal/DSC codering van Madball zodat ik lekker kon meeluisteren /-leuteren. Ook aanwezig was Joel Baarda, misschien kennen jullie die nog. Vorig jaar kwam hij bij ons team aanlopen met Evan Murgesh. Grappig is dat Joel met zijn moeder mee was, zijn moeder was een van de scheidsrechters LOL.

Zondagochtend heb ik nog gespeeld, Madball niet, drie Fubaristen wel maar zijn we individueel gaan spelen. Dat voltrok zich in de zone van de gebouwen en ik heb me stukgelopen in aanvallen op het Laboratorium. Resultaat Blauw had de benedenverdieping en Rood zat boven. De posities waren op gegeven moment muurvast. Je hebt dan "granaten" nodig om een doorbraak te forceren. Resume, hardstikke lekker gespeeld. Ik blijf het een prachtig veld vinden. Weer een gebouw met kamers erbij en...ik ben tot erelid van Amsterdam Heat Tactical benoemd!

Groeten Jan van Hoof - Bushmaster "Shorty"