Bushmaster speeldagen

Maart 2014 Zombieland Engeland

Shoreline Zombieland - Oakwood theme Park - Engeland - 8/9 maart 2014

Vrijdagochtend 7 maart 2014: 06:00 vertrekt een afvaardiging van de Bushmasters richting Engeland om te gaan painten in het attractiepark "Oakwood theme park". Shoreline heeft het weer voor elkaar gekregen om een event te organiseren op een unieke locatie en de Bushmasters willen er bij zijn.

Na een goede reis komen we om 16:45 uur aan op het naastgelegen Blue Stone resort. Precies op tijd want een kwartier later ging de slagboom omhoog en mochten we het park oprijden om de spullen te lossen waarna de auto weer op het parkeerterrein gezet moest worden. Een mooi bungalowpark met flinke hoogteverschillen en mooi ingerichte bungalows. We waren al getipt over de mogelijkheid een golfkarretje te huren en achteraf was dat een heel slim idee. Slechts enkele spelers kozen er toch voor om dagelijks hoogtemeters te maken met de spullen in de hand of achter zich aan slepend. Met Carmelo als privé chauffeur werden de Bushmasters heen en weer gereden.

Zaterdagochtend 8 maart 2014 - prachtig weer!

Op tijd het bed uit om te kunnen douchen, ontbijten, de gear bij elkaar te rapen naar de auto te rijden in de golfkar en vervolgens in 2 minuten naar het naastgelegen park te rijden. Tijd is tijd en 08:30 uur gaat de poort dicht en daar hebben we geen 1000 km voor gereden natuurlijk. Bij aankomst werden we hartelijk onthaald door een zombie die maar al te graag even wilde bijten maar makkelijk ontlopen kon worden. Bij de entree nog meer zombies! Hoewel ze wat bleek zagen waren er nog voldoende hersencellen actief om te kunnen controleren of je op de genodigden lijst stond.

Het basiskamp bestaat uit één grote boogtent en verder de grasveldjes en paden er omheen met er tussen in wat winkeltjes een chrono area en een hoek om lucht te vullen. Gelukkig is het mooi weer want ander zou 75% van de spelers niet droog staan (achteraf bleek dat de eigenaar van de locatie op het laatste moment had besloten dat het hoofdgebouw / de entree van het park niet gebruikt mocht worden als basiskamp. Die ruimte zou met gemak voldoende ruimte bieden aan alle spelers. Aldus Tim Barnett)....

Met 600 mannen en vrouwen die bijna allemaal tegelijkertijd paint komen ophalen duurt het uitdelen van de paint best wel lang. Daarnaast vonden wij het ook erg vervelend om verplicht alle paint die besteld was ook meteen allemaal mee te nemen. Je kunt het eigenlijk nergens kwijt en alles wat vandaag over is moet je s'avonds weer mee sjouwen. Ook de chrono kost veel tijd. Iedereen moet over hetzelfde smalle pad heen en terug en dat veroorzaakt file. Het had slimmer geweest een soort van 1 richtingverkeer te hanteren, meer chrono's neer te zetten en de lintjes die de teamkleuren aangeven b.v. bij de entree al mee te geven.

Natuurlijk zijn het allemaal opstart issues en zal het de volgende keer beter gaan maar het blijft vervelend als je uren moet wachten totdat je werkelijk kunt beginnen maar we houden de moed erin. Jammer genoeg kunnen we tijdens het wachten niet even wat te eten of drinken halen (we hadden niets mee). De vreetschuur was namelijk nog niet open en dat zou ook nog wel even duren want de uitbater was verlaat. Later in de ochtend / begin van de middag zou blijkt dat het aanwezige personeel niet was berekend op 600 personen en liepen de wachttijden op tot 1,5 uur voordat je kon genieten van een versnapering. Morgen dus alles zelf meenemen want dit is niet te doen.

Uiteindelijk krijgen we het verlossende signaal om ons te verzamelen bij het podium tegenover de vreetschuur. Zoals gewend wat rook en knallen gevolgd door veiligheidsinstructies en uitleg over wat er komen gaat. Het is een mooi gezicht als alle spelers voor het podium staan met op de achtergrond een vette achtbaan.

Game on! Twee grote teams, de rode fracties tegen de blauwe fracties spelen tegen elkaar (2 kleine teams, 1 rode fractie tegen 1 blauwe fractie, spelen op het speedball veld onder de achtbaan). Na het formele startsignaal rennen beide partijen zo snel mogelijk naar voren om terrein te winnen en zo snel mogelijk de digitale klokken op de eigen kleur te zetten. Vervolgens is het een kwestie van verdedigen aan de ene kant en is de jacht geopend op de andere klokken en de kluisjes met een tijdklok. In de kluisjes zitten tegoedbonnen voor presentjes die je later op de dag kan ophalen bij het podium. Na zo'n 1,5 uur wordt er afgefloten en is de eerste game voorbij. Heerlijk wat een actie.

Tijd om wat te eten, drinken en bijvullen van ballen en lucht. Door eerder genoemde problemen start de volgende game helaas pas na dik twee uur wachten waarvoor excuus wordt gegeven. Men wil namelijk niet gaan starten als de helft van de spelers nog in de rij staat voor zijn/haar lunch. Ook een nadeel voor Shoreline want niet spelen betekent ook geen verkoop van paint.

Nadat alle buikjes zijn gevuld, de hoppers en pods weer vol zitten en de luchtdruk in de flessen weer maximaal start game 2. Dezelfde opzet met als verschil dat de team van kant zijn gewisseld. Ook dit keer weer een heerlijke battles op de heuvels, in cowboycity bij de ijswinkel en tussen de bomen.

Uiteindelijk is het voorbij en gaan we beginnen aan de terugtocht. Spullen opruimen en weer terug naar de auto en het appartement om te kunnen douchen, biertje doen en vervolgens boodschappen in te slaan voor morgen. Als afsluiter was er nog de mogelijkheid om naar een poolparty te gaan maar daar hebben de Bushmasters geen gebruik van gemaakt.

Zondag 9 maart 2014

Weer prachtig weer! Zelfs de "locals" zijn verbaasd maar genieten er ook van na weken van neerslag en storm. Vandaag met minimale bepakking naar het basiskamp en geen wachttijden voor de paint want die hadden we al. Ook de chrono gaat beter omdat veel personen ook een eigen chronometer hadden meegenomen.

Vandaag kunnen we dus op tijd beginnen met de eerste game. De opzet is vandaag iets anders. Bij elke ronde spelen 2 fracties tegen elkaar op het speedveld, net als op zaterdag maar de overige teams spelen op verschillende gebieden binnen het park en wisselen af en toe van kant en gebied en kunnen op verschillende manieren punten scoren voor de eigen fractie en de eigen kleur.

Tussen de games door genieten de meeste spelers van zelf meegenomen versnaperingen en zijn de wachttijden bij de vreetschuur minimaal. Wat een gemiste kans voor de uitbater van de vreetschuur. Met voldoende personeel op zaterdag had hij ook een topdag op zondag kunnen maken en daarmee een gouden start van het hele seizoen.

Tussen de bedrijven door mochten de fractieleiders zombies "sniperen" met een vet uitziend sniper rifle"The best there is" hoorde ik nog ergens roepen maar helaas... de gun is een aanfluiting en loopt meer vast dan dat er mee geschoten kan worden. Als er dan toch af en toe een "first strike" uit de loop komt en op een zombie weet te landen die aan de overkant van het water stonden was het wel lachen. Een zombie voelt over het algemeen niet zoveel meer maar bij een hit in het kruis, recht op je voorhoofd of in de nek blijkt een zombie toch even te grommen. Respect voor de vrijwilligers!

Aan het einde van de dag hebben we een voldaan gevoel. De zondag heeft een hoop goed gemaakt en we kunnen met plezier terug kijken op een leuk en bijzonder weekend.

Tim, bedankt voor het organiseren we hebben ondanks alles genoten van het weekend.

Team Bushmasters: Jan, Carmelo, Jerry en Michel

Tips:

  • Meer marshalls en evt. zombies. Fracties zouden zelf voor marshalls en evt. zombies kunnen regelen met als tegenprestatie een marshall shirt of promomateriaal.
  • Chrono: 1 richtingsverkeer voor de doorstroming. Meer chrono's.
  • Uitgifte lintjes bij de entree.
  • Paint uitgifte weer met (deel)bonnen zodat je niet alles in 1 keer hoeft te halen of mee moet nemen.
  • Meerdere uitbaters voor eten en drinken