Bushmaster speeldagen

5-6 okt 2013 - Bushmasters@Agimont (Be) en Givet (Fr)

5 & 6 Oktober 2013 Bushmasters@Agimont (Be) en Givet (Fr)

Vrijdag 4 oktober gaan 5 Bushmasters op weg naar het zuiden van Belgie om hun intrek te nemen in een B&B nabij de locatie van Agimont Adventures. Er staan twee dagen knallen op het programma. In eerste instantie een Big Game in Givet maar door onvoldoende vooruit betalingen, was het niet mogelijk om een tweedaagse te organiseren incl. catering etc. Het alternatief: 1 dag spelen in Agimont en 1 dag spelen in Givet. Goed genoeg voor de Bushmasters. We waren namelijk erg nieuwsgierig.

Zaterdag 5 oktober 2013 - Agimont

Na een goed ontbijt op weg naar Agimont. Om half 10 was het nog erg rustig. Slechts twee spelers en een groepje van de organisatie zelf die druk bezig waren om alles klaar te zetten voor de 17 huurgroepen die ook op de planning stonden. In ieder geval een warm onthaal op deze mooie entree met op de achtergrond de overblijfselen van een kasteel. Na het regelen van de paint mochten we alle spullen in een aanhanger zetten waarna deze met een tractor naar de speellocatie werd gebracht, iets verder het bos in en de berg op. Zelf mochten we binnendoor lopen. Een prachtig gebied! 100 hectare eigen grond waarvan er op dit moment "slechts" 30 hectare wordt gebruikt. De 14 paintballvelden zijn daar slechts een deel van. In het bos is een enorme "Basecamp" gebouwd van waaruit de velden worden voorzien van strijdende partijen. Nadat een plek voor de Bushmasters was aangewezen hebben we de spandoeken opgehangen en de spullen in elkaar gezet en zijn we wat velden gaan bekijken. Een mooi "speedball" veld en cowboycity waren als eerste aan de beurt gevolgd door een veld met een fort op een heuvel, een hooibalen veld en "Obelix" dat was voorzien van hele grote stenen en groepjes palen die verticaal in de grond waren gezet...

 

Nadat er wat spelers waren bijgekomen zijn we begonnen met 5 tegen 5 games om ff op te warmen. Ons doel vandaag was "opbouwend samenwerken". Meestal beginnen we te snel of valt de groep op een gegeven moment uit elkaar en dat wilde we nu juist voorkomen. Achteraf kunnen we zeggen dat het goed is gelukt.

Cowboycity: spelen in een veld met geschakelde gebouwen op palen, wat lagere gebouwen aan de overkant en een kerk vergt een hele andere aanpak dan normaal. Close combat en het onbekende zorgt voor flink wat adrenaline en warmte uitstraling. Gaaf.

Het fort: het veld is voorzien van een fort bovenop een heuvel. De 9 tegenstanders moesten het fort bewaken en de 5 Bushmasters hadden als doel de tegenstanders uit te schakelen. Detail, de Bushmasters mochten overal waar zij wilde het veld in komen. Onze tactiek was opdelen in twee groepen. Terwijl groep 1 de tegenstanders ging afleiden, zou groep 2 uiteindelijk vanaf de andere kant aanvallen. Een succesvolle tactiek want de tegenpartij had echt helemaal niets door maar op het moment dat groep 2 de aanval ging inzetten had groep 1 al 7 man van de tegenpartij uitgeschakeld.

In de middag werd het erg druk met de 17 aangekondigde huurgroepen en viel het aantal spelers met eigen gear tegen (14 in totaal) maar we hebben de hele dag door op een leuke manier kunnen spelen en oefenen op een toplocatie. De kers op de taart waren de games in de restanten van het kasteel (zie foto's). Het eerste potje was aanval en verdedigen. 5 Bushmasters moesten zonder enige verkenning het kasteel proberen te veroveren terwijl de andere 9 hun stonden op te wachten. Dat viel niet mee! Onze eerste poging ging over rechts maar al snel werden we van boven onder vuur genomen en moesten we terug. Bij de tweede poging klom Martin langs de berghelling langzaam omhoog en gingen de anderen via een touw langs een andere helling proberen boven te komen. En met succes. De tegenpartij had het te laat door en was vervolgens 4 man kwijt. Martin kon  over een muur klimmen en kreeg het voor elkaar om het pad vrij te maken zodat de anderen ook konden aansluiten om vervolgens het kasteel vrij te maken van tegenstanders. Gaaf!

Na deze actie hadden we door hoe het kasteel in elkaar zat en hoe je deze optimaal zou kunnen verdedigen wat weer goed uitkwam voor ronde 2 waar de Bushmasters de verdedigende rol hadden. In het kort, het is de tegenpartij niet gelukt om het kasteel te veroveren.

Zondag 6 oktober 2013: Givet

Op weg naar Givet. De verwachtingen zijn hoog! Spelen in een enorm fort dat pontificaal op de top van een berg ligt en uitkijkt over de stad Givet. Om er te komen volg je een indrukwekkende route naar boven. Hoge muren en vele bochten en vernauwingen zorgen ervoor dat je deze locatie niet zomaar even kan innemen.

Eenmaal op de binnenplaats kun je de auto kwijt en je spullen naar "de barakken" verplaatsten om je klaar te maken voor de strijd. Paint en rook is op te halen in "the store" en lucht, toiletten en chrono's staan op de buitenplaats klaar om gebruikt te worden. Vandaag 54 spelers. Ook zeker de helft minder dan verwacht maar voldoende om heerlijk te kunnen knallen in het dorp binnen de burcht dat hier speciaal voor is aangelegd.

Na het verdelen van de groepen gaat team rood eerst helemaal naar achteren, de brug over en team blauw start in de tegenovergestelde hoek van het dorp. Nadat het aftellen is begonnen stijgt de spanning en gaat iedereen klaar staan voor een rush. Op GO GO GO schiet iedereen uit de startblokken en verdeeld de groep zich in tweeën. 1 groep gaat voor het midden en de andere groep over de rechterkant van het dorp. Belangrijkst doel is de brug overkomen, wat geen probleem lijkt en deze vervolgens vast te houden omdat hier 1) onze vlag hier staat en 2) zodat met na een hit weer terug kan komen het veld in vanuit het start- / spawnpunt. Volgend doel is de vlag van de tegenstander aan te raken die net voorbij het midden in het dorp staat.

Het gaat lekker, huisje voor huisje kruipen we met een groep naar voren en winnen we steeds meer terrein totdat we worden terug geroepen omdat de vlag in gevaar dreigt te komen. Twee tegenstanders zitten in een hoekwoning en houden ons tegen bij de brug en moeten worden uitgeschakeld. Op dit soort momenten is een porto handig. Twee Bushmasters gaan terug en weten de tegenstanders uit te schakelen zodat de rest weer het veld in kan komen op jacht naar de vlag van de tegenstander. Vanaf nu gaan de Bushmasters met o.a. team "in paintball we trust" de linker rij woningen door totdat we op het midden even vast komen te zitten. Een rookbom helpt hier de volgende kamers leeg te halen want rook staat gelijk aan "iedereen in de kamer is hit". Even later hebben teamleden de vlag van de tegenstander weten te bereiken en wordt er afgefloten. Wat een mooie acties.

Dergelijke games herhalen zich meerdere malen per dag waarbij de vlaggen steeds nieuwe locaties krijgen. Als afwisseling wordt er ook een keer gespeeld in een deel van de tunnels van het kasteel. 45 spelers (de meeste met een lamp) melden zich. 15 spelers gaan de tunnels in en proberen die te behouden terwijl 30 spelers via 3 ingangen deze proberen te veroveren om een gevangene te bevrijden. De Bushmasters zitten binnen!

De verdedigers worden verzocht de trap en het eerste deel van de ondergrondse tunnel vrij te geven voor de tegenstander om het zo iets eerlijker maar vooral veiliger te maken waarna de "battle" verder gaat. Na een minuut of 20 knallen is het voorbij. Hoewel de aanvallers een handvol verdedigers heeft kunnen uitschakelen, is het niet gelukt om de tunnels te veroveren en de gevangene te bevrijden. Wat logische is zonder flashbangs, rook of (gif)gas want je kunt ook nergens achter schuilen en ook geen massa aanval uitvoeren. Het was wel een vette ervaring voor iedereen.

Wederom een geslaagd weekend! We will be back!

Captain snow - Team Bushmasters en paintballopendagen.nl